Wat kan je ervaren als je niet lekker in je vel zit op werk?
Wanneer je je onrustig voelt op werk is het erg lastig om productief te zijn. Je kunt namelijk symptomen als stress, vermoeidheid en concentratieproblemen ervaren. Hierdoor kan je minder fijn te werk gaan en neemt de motivatie af. Ook zul je de effecten hiervan terug gaan zien in de prestaties. Daarnaast kan je je sneller opgejaagd of uitgeput voelen. Al met al zijn er onwijs veel nadelen aan het blijven rondlopen met deze nare gevoelens.
Om deze situatie te voorkomen is het belangrijk om vroegtijdig hulp in te schakelen van binnen of buitenaf. Maar ook wanneer deze problemen zich al voordoen op je werk is het nodig om hiervoor hulp te zoeken. Wij gaan jou in dit blog precies vertellen wie je hiervoor kunt inschakelen!
Wie kun je benaderen bij werkstress in het bedrijf?
Het is van noodzaak om hulp bij stress op de werkvloer te zoeken wanneer jij je onprettig voelt. Hierbij kan je al snel denken aan een klachtencommissaris. Het inschakelen van een vertrouwenspersoon kan voordelig zijn wanneer je hulp wenst van buitenaf. Hierdoor heb je profijt van onbevooroordeeld advies en ervaren deskundigen in allerlei soorten situaties. Situaties waarin jij je onprettig voelt zoals conflicten met collega’s of stress kunnen snel en professioneel worden opgelost met behulp van een externe vertrouwenspersoon
Voor opties binnen de organisatie kan je altijd terecht bij de HR of collega’s. Wel is dit afhankelijk van de ernst van de situatie. Leidinggevenden zijn er ook altijd wanneer je niet lekker in je vel zit op werk. Als laatste optie kan een organisatie er ook voor kiezen om binnen het bedrijf een interne vertrouwenspersoon aan te stellen. Zij zijn op een bepaalde hoogte ervaren genoeg om jou te begeleiden bij het beter voelen in je werk.
Wat doet een extern vertrouwenspersoon met werkgerelateerde stress?
Een extern vertrouwenspersoon begeleidt jou bij het goed in je vel zitten op de werkvloer. Hierbij kan deze persoon op verschillende manieren dienen als steunfiguur. Zie hieronder wat je van een vertrouwenspersoon kan verwachten in deze situatie:
- Bieden van luisterend oor: Een vertrouwenspersoon biedt een veilige, vertrouwelijke ruimte waar je je gevoelens en zorgen kunt delen zonder oordeel. Ze luisteren aandachtig en geven erkenning aan wat je doormaakt.
- Helpen bij onderzoeken van gevoelens: Ze helpen je de onderliggende oorzaken van je gevoelens te onderzoeken. Of het nu gaat om werkdruk, conflicten met collega’s of andere stressfactoren. Een vertrouwenspersoon helpt je te achterhalen wat jou onrustig maakt op de werkvloer.
- Onbevooroordeeld advies: Zonder oordeel kan een klachtencommissaris kijken naar de situatie en passend advies geven. Dit maakt het gemakkelijker om een deskundige van buitenaf te vertrouwen.
- Adviseren en begeleiden: Een vertrouwenspersoon kan advies geven over hoe je met de situatie om kunt gaan. Bijvoorbeeld door manieren te vinden om je grenzen beter aan te geven, stress te verminderen of je communicatie met collega’s te verbeteren.
- Eventuele verwijzing professionele hulp:Als de situatie ernstiger blijkt, kan de vertrouwenspersoon je doorverwijzen naar externe hulpbronnen. Denk hierbij aan een bedrijfsarts, psycholoog of coach voor verdere ondersteuning.
Goed in je vel met externe vertrouwenspersoon van De Vertrouwensdienst!
Met onze ervaren externe vertrouwenspersoon gaan wij jou helpen om te zorgen dat jij binnenkort wél goed in je vel zit op werk. Door expertise en een uniek plan van aanpak gaan wij in samenwerking met jou tot doelgerichte oplossingen komen. Zo gaan wij ervoor zorgen dat jij niet langer onprettige gevoelens hoeft te ervaren en weer productief te werk kan gaan.
Maak vandaag nog een afspraak met de professionals van De Vertrouwensdienst. Samen gaan wij hard aan het werk zodat jij binnenkort weer rustig naar je werk kan. Wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op om een afspraak te maken!